گاهي اوقات، اطلاعات مكاني ظاهرشده در عكس‌ها ممكن است مورد سوءاستفاده‌ي افراد سودجو قرار گيرد. در اين مقاله، چگونگي حذف موقعيت مكاني از عكس‌ها را يادگيري مي‌دهيم.

اطلاعات مكاني موجود در عكس‌ها مي‌تواند در اثبات برخي موارد جنايي يا ثبت خاطرات متخصصد داشته باشند؛ اما درصورتي‌كه موقعيت مكاني دوربين موبايلتان هميشه فعال باشد، مكان ثبت عكس‌ها مشخص مي‌شود و برخي از افراد مي‌توانند از اطلاعات آن به‌ضرر شما استفاده كنند.

براي امنيت بيشتر مي‌توانيد با انجام تنظيماتي اطلاعات مكاني عكس‌هاي قبلي‌تان را پاك كنيد و علاوه‌برآن، از ثبت اين اطلاعات در عكس‌هاي بعدي جلوگيري كنيد. درادامه، روش برداشتن مكان عكس در موبايل‌هاي اندرويدي را يادگيري مي‌دهيم.

حذف اطلاعات مكاني از اپليكيشن دوربين موبايل

۱. براي حذف اطلاعات مكاني از عكس‌هايي كه با دوربين موبايل مي‌گيريد، به اپليكيشن دوربين برويد؛

۲. روي قسمت تنظيمات در مانديشه متخصصينه‌ياب دوربين ضربه بزنيد. اين قسمت در موبايل‌هاي موبايل ممكن است تفاوت داشته باشد. براي مثال، تنظيمات دوربين موبايل‌هاي سامسونگ در بالا سمت چپ قرار دارد. همچنين، اگر موبايل سري‌هاي پيكسل گوگل داريد، مي‌توانيد براي دسترسي به قسمت يادشده روي فلش موجود در بالاي صفحه‌ي دوربين ضربه بزنيد و سپس در منو ظاهرشده چرخ‌دنده‌ي تنظيمات را لمس كنيد؛

۳. اكنون مي‌توانيد گزينه‌ي Location را غيرفعال كنيد. اين گزينه‌ در موبايل‌ سامسونگ در قسمت‌ آخر تنظيمات قرار دارد و در موبايل‌هاي گوگل در قسمت اول منو پيشرفته‌ي دوربين ظاهر مي‌شود.

با خاموش‌كردن گزينه‌ي نشان مكاني در دوربين، اطلاعات مكاني عكس‌هاي بعدي نشان داده نمي‌شود. پس، بهتر است قبل از گرفتن تعداد زيادي عكس با موبايلتان، گزينه‌ي مكاني را غيرفعال كنيد. البته اگر اين گزينه فعال بود، حذف اطلاعات مربوط به عكس‌هاي گذشته ساده است.

حذف اطلاعات مكاني از اپليكيشن گالري موبايل

امكان حذف اطلاعات مكاني عكس‌هاي پيشين در گالري وجود دارد. عكس‌هاي برخي موبايل‌هاي اندرويدي در گالري ذخيره مي‌شود؛ اما در موبايل‌هاي پيكسل گوگل، گالري به گوگل فوتوز منتقل شده است كه درادامه درباره‌ي حذف اطلاعات مكاني اين قسمت نيز توضيح مي‌دهيم. براي حذف اطلاعات مكاني در گالري فرايندهاي زير را طي كنيد.

۱. گالري را باز كنيد؛

۲. عكسي را انتخاب كنيد كه تمايل داريد اطلاعات مكاني‌اش را حذف كنيد؛

۳. روي Edit بزنيد؛

۴. سپس روي خط تيره‌ي قرمزرنگ دركنار اطلاعات مكاني ضربه بزنيد تا مكان عكس حذف شود؛

۵. درنهايت، ذخيره را بزنيد.

ناگفته نماند اين قسمت از تنظيمات براي موبايل‌هاي سامسونگ وجود دارد و شايد براي برندهاي ديگر موبايل متفاوت باشد. براي مثال در موبايل‌هاي هواوي، با حذف اطلاعات مكاني در اپليكيشن دوربين، مكان تمامي عكس‌هاي گالري ظاهر نمي‌شوند. همچنين، حذف اطلاعات مكاني مجموعه‌اي از عكس‌هاي گالري با استفاده از اين روش وجود ندارد. براي اين كار، مي‌توانيد از اپليكيشني مانند فوتو متاديتا براي حذف مكان مجموعه‌ي عكس‌هاي موبايلتان استفاده كنيد.

حذف اطلاعات مكاني از عكس‌هاي گوگل فوتوز

گوگل فوتوز مستقل از تگ مكاني دوربين موبايل، اطلاعات محلِ گرفتن عكس را به عكس‌هاي پلتفرمش اضافه مي‌كند و امكان رديابي مكانتان وجود دارد. درصورتي‌كه اپليكيشن گوگل‌ فوتوز را رمزگذاري نكرده‌ و موقعيت مكاني عكس‌هاي گالري را حذف كرده‌ باشيد، اين اپليكيشن اطلاعات مكاني اين عكس‌ها را نشان مي‌دهد.

درواقع، حتي درصورت غيرفعال‌بودن سرويس مكاني موبايل، گوگل فوتوز با استفاده از تاريخچه‌ي اطلاعات مكاني‌تان مي‌تواند به‌طور خودكار مكان هر عكس را نشان دهد. در اپليكيشن يادشده، امكان حذف اطلاعات مكاني مجموعه‌ي عكس‌ها وجود ندارد و بايد اين اطلاعات را براي هر عكسي كه با دوربين موبايل گرفته‌ايد، جداگانه پاك كنيد. البته اسكرين‌شات‌ها موقعيت مكاني را نشان نمي‌دهند و نيازي نيست براي آن‌ها كاري انجام دهيد. براي حذف اطلاعات از گوگل فوتوز مراحل زير را طي كنيد.

۱. اپليكيشن گوگل فوتوز را در موبايل‌تان باز كنيد. همچنين، مي‌توانيد در كامپيوترتان به وب‌سايت آن برويد؛

۲. براي حذف مكان، روي عكس دلخواه ضربه بزنيد؛

۳. درصورتي‌كه عكس را با اپليكيشن موبايلي باز كرده‌ايد، آن را به بالا بكشيد تا اطلاعاتش آورده شود. اگر از كامپيوتر و وب‌سايت گوگل فوتوز استفاده مي‌كنيد، روي آيكون Info دايره‌اي‌شكل در قسمت بالا سمت راست كليك كنيد؛

۴. روي تنظيمات سه‌نقطه در سمت راست مكان نشان ‌‌داده‌شده بزنيد؛

۵. در اپليكيشن روي Remove Location و در وب‌سايت گوگل فوتوز روي No location ضربه بزنيد؛

۶. درنهايت، در اپليكيشن گزينه‌ي Remove را بزنيد.

اطلاعات مكاني يك عكس حذف شد؛ اما تعداد درخورتوجهي از عكس‌ها وجود دارد كه نياز داريم اطلاعات مربوط مكان آن‌ها حذف شود. مشخصا اين فرايند زمان‌بر است. باتوجه‌به اينكه درهرصورت گوگل فوتوز مي‌تواند اطلاعات مكاني‌تان را به‌دست آورد و فاش كند، تنها راه‌حل براي ثبت‌نكردن موقعيت مكاني عكس آن است كه پيش از رسيدن به محل مدانديشه متخصصين و گرفتن عكس، اپليكيشن را از موبايل‌تان لغو نصب كنيد. در هر زماني مي‌توانيد مجددا گوگل فوتوز را نصب كنيد.

ناگفته نماند ممكن است گزينه‌ي حذف مكان در اپليكيشن برخي از مدل‌هاي موبايل ظاهر نشود كه در‌اين‌صورت، مي‌توانيد از وب‌سايت گوگل فوتوز اطلاعات عكس را حذف كنيد.


منبع androidcentral

از سراسر وب

  انديشه متخصصينات
كاراكتر باقي مانده

بيشتر بخوانيد