FDA: هيچ مدركي براي انتقال كوويد ۱۹ از طريق غذا وجود ندارد

پنج‌شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۰
مطالعه 3 دقيقه
مرجع متخصصين ايران
برخلاف تصور رايج، احتمال انتقال ويروس جديد كرونا ازطريق غذا و بسته‌بندي‌ مواد غذايي منجمد بسيار اندك است و شواهد محكمي براي آن وجود ندارد.
تبليغات

براساس بيانيه‌ي منتشر‌شده توسط وزارت غذا و داروي ايالات متحده (FDA)، هنوز هيچ‌گونه مدرك قابل توجهي مبني بر انتقال ويروس جديد كرونا ازطريق غذا يا بسته‌بندي آلوده وجود ندارد. اين بيانيه به‌دنبال كنفرانس اخير سازمان جهاني بهداشت (WHO) منتشر شد. در اين كنفرانس دانشمندان فهرستي از بسته‌بندي‌هاي مواد غذايي منجمد را به‌عنوان منبع احتمالي انتقال ويروس جديد كرونا ارائه دادند. ارتباط يا نبود ارتباط بين گسترش ويروس كرونا و غذاي آلوده مفهوم جديدي براي جستجوي منشأ شيوع ويروس كرونا و دنياگيري دارد كه از ووهان چين آغاز شد.

پيتر دساك، بوم‌شناس بيماري و يكي از اعضاي تيم جستجوي منشأ دنياگيري كرونا در WHO، براي جستجوي منشأ گسترش كوويد ۱۹ در بازار دريايي ووهان چين تلاش مي‌كند. براساس انديشه متخصصينيه‌ي رسانه‌هاي چيني در ماه‌هاي گذشته، منشأ اصلي ويروس جديد كرونا جايي ديگر بوده و بعد به غذاهاي منجمد بازار راه پيدا كرده است. از آنجا كه نتيجه‌ي آلودگي برخي بسته‌بندي‌ها مثبت شد، چين واردات غذاي منجمد را عامل موارد ابتلاي جديد مي‌دانست.

شيوع كرونا از بازار غذاهايي دريايي رابطه‌ي مستقيمي با حيوانات زنده، فروشنده‌ها يا مشتريان آلوده دارد؛ اما تيم who انتقال ويروس ازطريق غذا و بسته‌بندي را از فهرست روش‌هاي انتقال خارج نكرده است. تيم WHO هنوز اين روش انتقال را محتمل مي‌داند؛ اما FDA با اعلام اين خبر بسياري از ابهامات را برطرف كرد: ريسك ابتلا به كوويد ۱۹ ازطريق غذا يا بسته‌بندي‌ مواد غذايي به‌شدت پايين است. روش اصلي انتقال ويروس كرونا ازطريق قطره‌هايي است كه از بيني يا دهان اشخاص منتقل مي‌شوند. به گفته‌ي دكتر جنت وودكاك، يكي از مأموران FDA:

كوويد ۱۹ نوعي بيماري عفوني است كه از شخصي به شخص ديگر منتقل مي‌شود و برخلاف بيماري‌هايي مثل هپاتيت A و نوروويروس، منشأ اصلي غذايي ندارد.

FDA، وزارت كشاورزي ايالات متحده و مركز كنترل و پيش‌گيري از بيماري براساس ارزيابي فوق، پژوهشي در كشورهاي مختلف انجام دادند. به گفته‌ي وودكاك، توافقي بين‌المللي درباره‌ي ريسك پايين آلودگي غذا و بسته‌بندي‌ مواد غذايي وجود دارد و هيچ كدام از سيستم‌هاي بازرسي ملي و بين‌المللي به رابطه‌‌اي محصولات غذايي و انتقال كوويد ۱۹ نرسيده‌اند. به گفته‌ي وودكاك:

با توجه به بيش از ۱۰۰ مورد ابتلا به ويروس جديد كرونا، هيچ‌گونه شواهد همه‌گيري درباره‌ي غذا و بسته‌بندي مواد غذايي به‌عنوان منشأ انتقال ويروس به انسان وجود ندارد.

دانشمندان چيني، پس از پيدا كردن ويروس كرونا داخل بسته‌‌بندي ماهي روغني، غذاي منجمد را با شيوع كوويد ۱۹ در بازار زينفادي پكن در تابستان گذشته مرتبط دانستند؛ اما يافتن ويروس روي غذا و بسته‌بندي لاخبار تخصصيا مدرك مستقيمي براي انتقال ويروس به انسان نيست. علاوه بر اين، موارد مبتلا به ويروس كروناي بازار زينفادي در ميان كاركنان انبار ديده شدند كه در بخش انتقال گوشت و غذاهاي دريايي فعاليت داشتند. به گفته‌ي امانوئل گولدمن از دانشكده‌ي پزشكي نيوجرسي:

چين هيچ گزارشي از مشتريان يا مصرف‌كنندگان درباره‌ي ابتلا ازطريق غذاي آلوده منتشر نكرده است.

غذاي منجمد در مجموعه‌هاي انبوه به بازار زينفادي مي‌رسد و معمولا مدت زيادي در سرما باقي مي‌ماند. براساس يك انديشه متخصصينيه، سرماي پيوسته به دوام ويروس كمك مي‌كند و احتمالا همين مسئله احتمال انتقال را افزايش داده است؛ اما به گفته‌ي گلدمن، حتي تحت چنين شرايطي، خطر ابتلا ازطريق غذاي منجمد حداقل است؛ به‌حدي كه هيچ گزارش قطعي درباره‌ي آن وجود ندارد.

براي ابتلا نياز به مقدار زيادي ذرات زنده‌ي ويروس كرونا است؛ اما تعداد ذراتي كه معمولا روي سطوح يا بسته‌بندي‌هاي آلوده قرار مي‌گيرند بسيار اندك است. در هر صورت اصول ابتدايي بهداشتي و معيارهاي ايمني غذايي مي‌توانند احتمال پائين انتقال ويروس از سطح را به صفر برسانند. براي ايمني بيشتر مي‌توانيد قبل از لمس بسته‌بندي‌ مواد غذايي، دست‌هاي خود را بشوييد.

اين مقاله در Live Science منتشر شده است. 

تبليغات
جديد‌ترين مطالب روز

هم انديشي ها

تبليغات

با چشم باز خريد كنيد
اخبار تخصصي، علمي، تكنولوژيكي، فناوري مرجع متخصصين ايران شما را براي انتخاب بهتر و خريد ارزان‌تر راهنمايي مي‌كند
ورود به بخش محصولات