مصرف غذاهاي ارگانيك خطر ابتلا به سرطان را كاهش مي‌دهد

يك‌شنبه ۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۰
مطالعه 5 دقيقه
مرجع متخصصين ايران
نتايج پژوهشي جديد نشان داده‌ شيوع سرطان در ميان افرادي كه بيشتر از محصولات غذايي ارگانيك استفاده مي‌كنند، كمتر است.
تبليغات

افرادي كه غذاهاي ارگانيك را انتخاب مي‌كنند، معمولا بر اين باورند كه اين غذاها براي سلامتي آن‌ها مناسب‌تر است و تمايل دارند كه بهاي آن را بپردازند اما تاكنون شواهدي در مورد مزاياي مصرف غذاهاي ارگانيك وجود نداشت.

اخيرا در يك مطالعه‌ي فرانسوي، ۷۰ هزار فرد بالغ كه بيشتر آن‌ها را زنان تشكيل مي‌دادند، مورد مطالعه قرار گرفتند. در اين مطالعه، شيوع سرطان در ميان افرادي كه بيشتر از غذاهاي ارگانيك استفاده مي‌كردند، نسبت به افرادي كه هيچ‌گاه از غذاهاي ارگانيك استفاده نمي‌كردند، ۲۵ درصد كمتر بود. شيوع لنفوم (نوعي سرطان خون) و سرطان سينه پس از يائسگي در افرادي كه از ميوه‌ها، سبزيجات، محصولات لبني، گوشت و ديگر مصولات ارگانيك استفاده مي‌كردند، به‌ميزان قابل‌توجهي كمتر بود. جوليا بادري نويسنده‌ي مقاله مي‌گويد:

ما انتظار داشتيم كه يك روند كاهشي ببينيم ولي مقدار اين كاهش بيش از حد انتظار بود.

او خاطرنشان كرد كه اين مطالعه تاييد نمي‌كند كه يك رژيم غذايي ارگانيك موجب كاهش سرطان مي‌شود ولي قويا نشان مي‌دهد كه رژيم غذايي مبتني بر محصولات ارگانيك در كاهش خطر ابتلا به سرطان نقش دارد. نتايج اين پژوهش در ژورنال JAMA Internal Medicine منتشر شده‌ است. متخصصان تغذيه‌ي دانشگاه هاروارد از ناتواني اين پژوهشگران در اندازه‌گيري سطوح آفت‌كش‌ها در شركت‌كنندگان انتقاد مي‌كنند. آن‌ها خواستار انجام پژوهش‌هاي بلند‌مدت براي تاييد اين نتايج هستند. دكتر فرانك هو رئيس دانشكده‌ي تغذيه در هاروارد گفت:

از انديشه متخصصينات عملي، اين نتايج هنوز مقدماتي هستند و آنقدر كافي نيستند كه بتوان بر اساس آن‌ها توصيه‌هايي مرتبط با رژيم غذايي براي پيشگيري از سرطان ارائه داد.

او گفت براي آمريكايي‌ها اين مهم‌تر است كه مشخص شود مصرف مقدار زياد ميوه و سبزيجات، ارگانيك يا غيرارگانيك به پيشگيري از سرطان كمك مي‌كند. انجمن سرطان آمريكا، مصرف يك رژيم غذايي سالم حاوي مقادير زياد ميوه، سبزيجات و دانه‌ي كامل غلات و محدود كردن مصرف گوشت قرمز و فرآوري‌شده و قندهاي افزودني را توصيه مي‌كند.

مرجع متخصصين ايران خطر سرطان ناشي از گوشت فرآوري شده

انجمن سرطان آمريكا كاهش مصرف گوشت قرمز و  فرآوري‌شده را براي كاهش خطر ابتلا به سرطان توصيه مي‌كند

دكتر هو از موسسات دولتي نظير موسسه‌ي ملي سلامت و سازمان كشاورزي خواست كه پژوهش‌هايي را براي ارزيابي اثرات يك رژيم غذايي ارگانيك مورد حمايت قرار دهند و اشاره كرد كه اين نوع پژوهش‌ها دليل علمي قانع‌كننده دارند و از انديشه متخصصين مباحث مرتبط با سلامت جامعه مورد نياز هستند. تنها مطالعه‌ي بزرگ ديگر در اين زمينه، مربوط به سال ۲۰۱۴ بود و در آن از شركت‌كنندگان در مورد ميزان مصرف محصولات غذايي ارگانيك پرسيده شده‌ بود. نتايج اين مطالعه كاهش معني‌داري در خطر ابتلاي لنفوم غيرهاجكين و افزايش خطر ابتلا به سرطان سينه را در ميان زنان مصرف‌كننده‌ي محصولات ارگانيك نشان داد. نويسندگان اين مقاله اذعان كردند زناني كه از محصولات ارگانيك استفاده مي‌كردند، زنان تحصيلكرده و ثروتمندتر و داراي رفتارهاي زمينه‌ساز سرطان سينه نظير داشتن فرزند كمتر و مصرف بيشتر الكل هم بودند.

بازار محصولات غذايي ارگانيك در سال‌هاي اخير در آمريكا و اروپا داراي رشد بوده‌ است. فروش مواد غذايي ارگانيك در آمريكا در سال گذشته به ۴۵/۲ ميليارد دلار رسيد. براي اينكه يك محصول غذايي گواهي ارگانيك از سوي سازمان كشاورزي دريافت كند، بايد بدون استفاده از كودهاي سنتزي و آفت‌كش‌ها پرورش داده شده‌ باشد و نبايد حاوي ارگانيسم‌هاي تغيير ژنتيكي يافته باشند. گوشت نيز بايد حاصل حيواناتي باشد كه با غذاهاي ارگانيك و بدون استفاده از هورمون‌ها و آنتي‌بيوتيك‌ها پرورش داده شده‌‌اند. چنين محصولاتي هم‌اكنون ۵/۵ درصد كل محصولات غذايي ارائه‌شده در فروشگاه‌هاي موادغذايي را تشكيل‌مي‌دهند.

يك نماينده‌ي اتحاديه‌ي مواد غذايي و كشاورزي مي‌گويد مصرف‌كنندگان نبايد در مورد خطر سرطان ناشي از مصرف ميوه‌ها و سبزيجات پرورش داده‌شده به طريق معمولي نگران باشند. ترزا ثورن يك مدير اجرايي در اين زمينه گفت:

نتايج دهه‌ها پژوهش‌هاي تغذيه‌اي روي محصولات كشاورزي معمولي نشان داده‌ است كه مصرف يك رژيم غذايي حاوي مقادير زياد ميوه و سبزيجات از بيماري‌هايي نظير سرطان پيشگيري كرده و موجب افزايش طول عمر مي‌شود.

در مطالعه‌ي جديد، تعداد ۶۸۹۴۶ فرد داوطلب كه در آغاز مطالعه داراي ميانگين سني ۴۴ سال بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. ۷۸ درصد اين افراد را زنان تشكيل مي‌دادند. شركت‌كنندگان اطلاعات دقيقي را در مورد ميزان مصرف ۱۶ نوع از مواد غذايي ارگانيك در اختيار پژوهشگران قرار دادند. اين اطلاعات نسبت‌ به‌ اطلاعاتي كه در مطالعه‌ي قبلي در انديشه متخصصين گرفته شده‌ بود، بسيار دقيق‌تر بود. در اين مطالعه اطلاعاتي در زمينه‌ي وضعيت عمومي سلامتي، شغل، تحصيلات، درآمد و موارد ديگري نظير كشيدن سيگار نيز در انديشه متخصصين گرفته‌ شد. از آن‌جايي كه افرادي كه از غذاهاي ارگانيك استفاده مي‌كنند، نسبت به سلامتي خود هشيارتر بوده و داراي رفتارهاي سلامتي ديگري نيز هستند و از طرفي داراي درآمد بيشتر بوده و نسبت به كساني كه مواد ارگانيك مصرف نمي‌كنند، تحصيلات بيشتري هم دارند؛ پژوهشگران تصحيحاتي براي در انديشه متخصصين گرفتن اثر عواملي نظير سطح فعاليت فيزيكي، مصرف سيگار و الكل و سابقه‌ي خانوادگي سرطان و وزن نيز انجام دادند. حتي پس از انجام اين تصحيحات، افرادي كه بيشتر از غذاهاي ارگانيك استفاده مي‌كردند، داراي ۷۶ درصد لنفوم كمتر و ۸۶ درصد لنفوم غيرهاجكين كمتر بودند و نيز يك كاهش ۳۴ درصدي در سرطان سينه‌اي كه پس از يائسگي بروز مي‌كند، در ميان آن‌ها ديده‌شد.

مرجع متخصصين ايران آفت كش ها و سرطان

كاهش لنفوم در ميان اين افراد نبايد موضوع عجيبي باشد. مطالعات اپيدميولوژي بارها نشان داده‌اند كه شيوع لنفوم در ميان افرادي نظير كشاورزان و نيروي سادهان مزارعي كه در جريان كارشان در معرض آفت‌كش‌هاي خاصي قرار مي‌گيرند، بيشتر است. آژانس بين‌المللي پژوهش‌هاي سرطان دو آفت‌كش مالاتيون و ديازينون و نيز علف‌كش گليفوسات را به‌عنوان عوامل سرطان‌زاي انساني معرفي كرده و هر سه را با لنفوم غيرهاجكين مرتبط دانسته‌ است. دليل اينكه رژيم غذايي ارگانيك ممكن‌ است بتواند موجب كاهش سرطان سينه شود، اين‌ است كه بسياري از آفت‌كش‌ها باعث اختلال در عملكرد غدد درون‌ريز مي‌شوند و عملكرد استرژون را تقليد مي‌كنند؛ استروژن نقش مهمي در سرطان سينه دارد.

تبليغات
جديد‌ترين مطالب روز

هم انديشي ها

تبليغات

با چشم باز خريد كنيد
اخبار تخصصي، علمي، تكنولوژيكي، فناوري مرجع متخصصين ايران شما را براي انتخاب بهتر و خريد ارزان‌تر راهنمايي مي‌كند
ورود به بخش محصولات