كاهش خطر ابتلا به ديابت نوع ۲ با مصرف ويتامين D
ويتامين D ميتواند خطر ابتلا به ديابت را كاهش دهد. پژوهشها نقش ويتامين D را در كنترل قند خون نشان ميدهند. درحالحاضر نقش ويتامين D در افزايش سلامت استخوانها به خوبي شناخته شده است. همچنين، يك پژوهش جديد در برزيل نشان داده كه ويتامين D ممكن است باعث افزايش حساسيت به انسولين شود كه درنتيجه باعث كاهش سطح گلوكز و خطر ابتلا به ديابت نوع 2 خواهد شد. نتايج اين پژوهش بهصورت الكترونيك در مجله انجمن يائسگي آمريكاي شمالي (The North American Menopause Society) منتشر شده است.
پژوهشهاي ديگر در اين زمينه، به وضوح رابطهي بين ويتامين D و كنترل قند خون را نشان دادهاند، كه نشان ميدهد ويتامين D حساسيت انسولين را افزايش ميدهد و عملكرد سلول بتاي پانكراس را بهبود ميبخشد. در اين پژوهش مقطعي كه شامل ۶۸۰ زن برزيلي در سنين ۳۵ تا ۷۴ سال بود، هدف، ارزيابي ارتباط احتمالي بين كمبود ويتامين D و افزايش قند خون بود.
در بين زناني كه با آنها مصاحبه شد، ۲۴ نفر (۳/۵ درصد) از مكملهاي ويتامين D استفاده ميكردند. پژوهشگران دريافتند كه استفاده از اين مكملها ارتباط معكوسي با ميزان بالاي سطح گلوكز دارد. قرار گرفتن در معرض آفتاب همچنين باعث ايجاد چنين رابطهاي ميشود كه نشان ميدهد كمبود ويتامين D با سطح بالاي قند خون همراه است.
نتايج اين پژوهش در مقالهاي با نام «سطوح سرمي بالاي ويتامين D با سطح قندخون پايين در ارتباط است» منتشر شد.
دكتر جان پينكرتون، مدير اجرايي اين انجمن در اينباره گفت:
اگرچه براي اين موضوع هنوز يك رابطه علت و معلول ثابت نشده، اما سطح پايين ويتامين D ممكن است نقش مهمي در ابتلا به ديابت نوع ۲ ايفا كند.مكملهاي ويتامين D ممكن است باعث بهبود كنترل قندخون شوند، ولي هنوز به مطالعات بيشتري در اينباره نياز است.
هم انديشي ها